Tariefswijziging

Tariefswijziging

WIJZIGING TARIEVEN

We zien ons het afgelopen jaar geconfronteerd met een toename van de spitsdrukte; het moment waarop het merendeel van onze cliënten naar huis wil worden gereden. Door deze spitsdrukte ontkomen we er niet aan dat wachttijden oplopen en we soms ‘nee’ moeten verkopen. En daar houden we niet van. 

Om de aanvragen meer te spreiden zullen we vanaf maandag 17 december werken met een daltarief en een spitstarief. Het systeem is eenvoudig: in de daluren betaal je een goedkoper tarief en in de spitsuren betaal je een hoger tarief. Door het berekenen van een spitstoeslag zullen wij bovendien in staat zijn meer chauffeurs in te plannen zodat we iedereen weer sneller en vaker in de spits kunnen helpen.  

TARIEVEN EN TIJDEN

De spitstijden zijn van zondag t/m donderdag na 21:45 uur tot aan 00:15 uur en op vrijdag en zaterdag na 22:45 uur tot aan 01:15 uur. Alle reserveringen buiten de spitstijden vallen automatisch in het goedkopere daltarief. 

De nieuwe tabel met tarieven vind je op deze pagina.
  

"EEN PRIJSVERHOGING?"

We begrijpen de vraag. Maar toch valt dat erg mee. Zo hanteren we al twee jaar dezelfde tariefstelling terwijl onze kosten wél continue stijgen. Denk bijvoorbeeld aan prijsindexeringen van leveranciers, inflatiecorrecties, de verschuiving van de grens van het minimum jeugdloon van 23 naar 21 jaar, maar ook de kosten voor het werven van de chauffeurs zijn van invloed. Door de aangetrokken economie is er veel vraag naar jongeren wat het lastiger maakt om goed personeel aan ons te binden.  

Voor ons is het van het grootste belang dat we meer cliënten kunnen helpen en dit hopen we te bereiken door het reizen buiten de spitstijden wat goedkoper te maken, en in de spits wat duurder. Waar we wel over de linie duurder zijn geworden is op de kortere afstanden. Het is voor ons simpelweg niet rendabel gebleken om korte ritten voor € 27,50 uit te voeren. Om deze reden is de minimale afname verhoogd naar 10 km met een daltarief van € 40,- en een spitstarief van € 50,-.
  

Deel dit item