1 minuut van uw tijd

1 minuut van uw tijd

Niet mijn proza natuurlijk. Dat neemt wel meer van uw tijd in beslag. Daarentegen heeft u volledig de vrijheid om na een minuut uit mijn verhaal te stappen. Doe ik niets aan. Nee ‘1 minuut van uw tijd’ heeft betrekking op uw ervaring met ons bedrijf. Onze diensten. Simpel gezegd: wat vind u van ons? Maar dan niet aan de hand van een enorme lijst vragen. Want het zijn er slechts vier.  

Die vier vragen zijn het resultaat van behoorlijk wat veranderingen die we in ons bedrijfje hebben doorgevoerd. Geïnspireerd door klantvriendelijkheidsgoeroe Feike Cats en andere slimme mensen om ons heen hebben we een reset van ons bedrijf laten plaatsvinden. ‘Wat zou je doen als je opnieuw zou mogen starten?’ werd ons gevraagd. Dus wat als je - met je huidige bedrijfsgrootte - volgende week opnieuw zou mogen beginnen? Wat zou je dan doen? Belangrijker: wie zou je wát laten doen? 

De vraag die tijdens een onschuldig overleg werd gesteld nam ik pas later écht serieus. We zagen minstens een week later (misschien wel twee) dat een nieuwe taakverdeling veel operationele problemen zou wegnemen, veel efficiency zou opleveren en dat daardoor ruimte werd vrijgemaakt om ’ongestoord’ verder te kunnen groeien. Zes mindmaps verder dachten we de oplossing gevonden te hebben en die hebben we aan ons personeel individueel voorgelegd met de vraag ‘wat vind je er van?’.  

Maar iedereen was enthousiast. Wij blij. Want nu heeft iedereen weer één kernverantwoordelijkheid. En als je er één hebt, dan kun je er ook snel progressie in boeken. Voor die tijd deed iedereen veel van alles. En dat werkt beperkt. Want niemand kan multitasken. Echt niet. Ook vrouwen niet. Je kunt geen goed (telefoon)gesprek voeren terwijl je een artikel van internet leest. Golfen en bierdrinken tegelijkertijd - alhoewel enorm gezellig - is ook geen succes. En als jij denkt dat je kunt appen terwijl je rijdt... het gaat een keer fout. 

Sinds het voor iedereen - en dus ook voor ons - duidelijk werd wat hij moet doen is er weer focus. Focus op u. En focus op onze chauffeurs. De meest essentiële onderdelen van ons voortbestaan. Dat heeft geresulteerd in een bedrijfsvoering waar er naar u wordt geluisterd aan de hand van vier simpele vragen. 

zou u ons bedrijf aanbevelen? 
Waar wordt u enthousiast van? 
Welke verbeterpunten heeft u voor ons?
Welk cijfer geeft u de chauffeur? 

Veel meer dan de antwoorden op deze vragen hoeven we niet te weten. Ze zeggen alles over wat u van ons vindt, wat we goed doen en waar we nog aan moeten werken.
“Deed je dat dan vóór die tijd niet?” vraagt u zich wellicht af. 

Jawel. Maar pas als u aan de bel trok. En dat deed u niet bij een goede ervaring. Dat deed u alleen als het grootschalig mis ging. En met dat nieuws gingen we dan naar een chauffeur. En de chauffeurs die altijd alles goed deden hoorden ons niet. Kregen geen schouderklopje. Niets van dat alles. Nul. 

Maar nu gaan we op zoek naar dat compliment. Die spreekwoordelijke veer in onze reet. We willen ‘m! Die honger voor verbetering heeft ons er eveneens toe gezet dat we de - inmiddels operationele - Rent A Bob bestel app gaan doorontwikkelen. We hebben inmiddels het logistieke softwarepakket waar we mee verder kunnen groeien en nu moeten we die beter gaan laten samenwerken met de app. Er kan dan uiteindelijk slimmer gepland worden en zo zal de automatisering leiden tot een kwalitatief betere dienstverlening. 

Heb je daar wat aan als niemand bestelt? Nee natuurlijk niet. Marketing zal daarom altijd een speerpunt in onze organisatie blijven. Visability op belangrijke plekken. Samenwerkingen met belangrijke partijen, promotie in steden, in restaurants, cafés et cetera. En dat kost geld. Maar het is zó belangrijk. 

Nou gaat het best lekker bij ons, maar de spreuk ‘de kosten gaan voor de baten’ hebben wij niet uitgevonden. Het is een bekend fenomeen. Zo ook bij ons, dus zoeken we wat extra liquiditeit. En er is zo veel te krijgen op dit moment. Uw geld is bij de bank niets meer waard. Dus u gaat ‘en masse’ naar crowfundingsplatforms om uw spaargeld te lozen. Want beleggen was in 2015 ook geen succes. Toch? Nee velen van u zoeken hun heil in het lenen aan startups. Op zoek naar die ‘unicorn’ of die ‘disruptive start up’. Ik heb de woorden inmiddels zo vaak gehoord - bij zoveel lezingen - dat ik ze een belediging vind voor alle bedrijven die met een goed idee goede zaken doen... die in zekere zin Seth Godin’s Purple Cow zijn, maar geen Uber, Booking.com of Zalando. 

Dus daarom hebben wij het navolgende aanbod: wij - chauffeursbedrijf dat allang geen startup meer genoemd mag worden, maar wel marktleider - geven certificaten uit van € 5.000,-. Op een certificaat geven wij een rendement van 15%. In rittegoed. Het certificaat is een lening van twee jaar waarbij het rentetegoed wordt uitgekeerd als rittegoed á € 62,50 in de maand. Ideaal voor onze cliënten die ons 1 a 2 keer in de maand bellen. Na twee jaar kunt u het certificaat weer ten gelde maken of eventueel continueren. Wat u wilt. En die gratis rit die u iedere maand van ons krijgt is leuk. Maar nog veel leuker is uw automatische lidmaatschap van de Rent A Bob Privilege Club. En als u wilt weten wat dat allemaal inhoudt, stuur dan een mail naar mij; [email protected]. Ik weet zeker dat het wat voor u is wanneer u enigszins regelmatig met de auto weg bent, van een drankje houdt en u geld op de bank heeft staan dat daar behoorlijk rendementeloos staat te zijn. Per saldo betaalt u over dat vermogen meer belasting dan het u aan rente oplevert. Zonde. 

Bovendien helpt u ons er o-n-g-e-l-o-f-e-l-ij-k veel mee. Rent A Bob kan met uw steun doorontwikkelen en doorgroeien tot het beste en mooiste chauffeursbedrijf van Nederland. En daarbuiten. 

Met vriendelijke groet,

Jeroen

Deel dit item