De Rent A Bob App

De Rent A Bob App

Hij is er dan, ‘de app’. De ‘Rent A Bob bestel app’ wel te verstaan. 
Voor u zal het een van de velen zijn, voor ons is het DE app. De enige echte. Het is tevens de app die de afgelopen maanden dusdanig veel van onze tijd in beslag heeft genomen dat we nu erg blij zijn dat de app in de stores staat en gedownload en gebruikt kan worden. 

Een app bouwen doe je niet iedere dag. Tenzij je een app bouwer bent natuurlijk. Wij zijn dat niet, en dus hebben we ons in het voortraject moeten inleven in een niet bestaande app en de functionaliteiten daarvan. “Wat willen jullie uiteindelijk met de app?” werd ons gevraagd. “En wat moet de app in jullie ogen kunnen?” En zo werden we een creatieve sessie ingeduwd waarbij we ons ‘vooral niet moesten laten tegenhouden door beperkingen’. 

Maar er schuilt een gevaar in creatieve sessies, en dat is het gevaar van het doorslaan. Bij het ontbreken van beperkingen wordt iets/men/ik al snel zweverig. Uiteindelijk wil je dan een app die zelfs de vaatwasser aan kan zetten, en op dat moment schiet je het doel van de sessie voorbij. Na teruggefloten te zijn heeft het denkwerk uiteindelijk een aardige (en realistische) wensenlijst opgeleverd van features die wij uiteindelijk in de app terug willen zien. Helaas zijn er op dit moment nog maar een beperkt aantal van onze wensen in de huidige app opgenomen. :) 

Al vrij snel in het proces merkten we dat onze wensenlijst uitgebreid is. (Lees: erg duur.) En dus is de ontwikkeling van de app een voortdurend proces geworden waarbij we eens in de paar maanden een update doorvoeren die ons dichter bij het einddoel brengt; een app die alles kan! De app waarmee je niet alleen bijzonder gemakkelijk een chauffeur kunt bestellen, maar ook een app die laat zien waar de chauffeurs zich bevinden, een app die 10 minuten voor aankomst van de chauffeur een ‘heads up’ geeft en een app die koppelt met andere apps, zoals die van Park-Line. 

Al met al bestaat onze wensenlijst uit 26 punten, waarvan er momenteel 4 van zijn geïntegreerd in de 1.1 versie van de huidige app en het restant volgt dus nog. En het belangrijkste kenmerk van de app is bovendien niet eens zichtbaar, maar wel van o-n-g-e-l-o-f-e-l-ij-k groot belang. De app koppelt met ons logistieke systeem (waar alle reserveringen worden geregistreerd) en dat zorgt er voor dat uw gegevens worden opgehaald wanneer u de app installeert, en het zorgt er voor dat uw bestelling via de app met en druk op de knop wordt ‘doorgeschoten’ naar het logistieke systeem. 
In uw ogen wellicht ‘lekker boeiend’, maar voor ons is het echt ‘hallelujah’! De mannen van Appronto en Censys hebben daarbij knap werk geleverd. Op termijn (wanneer het gros van de reserveringen via de app geschiedt) gaat dit ons bedrijfje enorm veel tijd en kosten schelen en efficiency opleveren. Uiteindelijk zal ons logistieke computersysteem zelfstandig moeten kunnen werken zonder interventie of hulp van een centralist. Het wordt dan slechts ‘gevoed’ met ritten vanuit de app. 

Voor u moet de app voornamelijk gebruikersgemak opleveren. En daarom hebben we de app geprobeerd zo simpel en doeltreffend als mogelijk te houden. Waar u naartoe wilt weten wij al wanneer u bij ons ingeschreven staat en dus hoeft u alleen aan te geven waar u wilt worden opgehaald en wanneer. Punt. U kunt uiteraard extra opmerkingen meegeven voor de chauffeur, uw profiel aanvullen en veel gebruikte adressen opslaan als favoriet, maar dat hóeft dus allemaal niet. Wanneer u in een rumoerig café staat of juist aan tafel zit met gezelschap hoeft u ons niet meer te bellen. Binnen 60 seconden heeft u via de app een chauffeur besteld. 

Wij hopen dat u de app gaat downloaden. En ja, uiteraard is de app gratis. Voor u. 
Wilt u zo vriendelijk zijn om ons te laten weten wat u van de app vindt? (mailen naar jeroen@rentabob.nl volstaat.) Voor de doorontwikkeling van de app is het voor ons bijzonder fijn om te weten wat u er nú van vindt zodat we uw bevindingen mee kunnen nemen in versie 1.2, 1.3 en alle versies daarna. 

Met vriendelijke groet,

Jeroen 

Deel dit item