Grote veranderingen

Grote veranderingen

Lang heb ik er over na moeten denken. Ga ik wat schrijven? Heb ik wat te zeggen? En áls ik wat te zeggen heb, kán ik het dan ook zeggen? Maar wellicht het belangrijkste van alles: zit u wel te wachten op mijn verhaal?  
 
Goed. Ik denk dat ik wat te zeggen heb en dus ga ik met enige regelmaat vertellen wat ons bezig houdt. En met ‘ons’ bedoel ik mijn collega’s en mijzelf, maar ik sluit niet uit dat mijn privéleven zo nu en dan ook aan bod komt. In mijn situatie lopen privé en zakelijk nou eenmaal continue door elkaar heen (sommige cliënten bellen me zelfs diep in de nacht voor het bestellen van een chauffeur).  
 
Met mijn blog hoop ik in ieder geval een fris inzicht te geven in onze bedrijven met alles dat daarbij komt kijken. Ook wil ik het voor u gemakkelijker maken om mij/ons vragen te stellen door te reageren op dit blog of door vragen te stellen wanneer u dat wilt. Ik heb als doel een blog of twee in de maand te schrijven, maar ik sluit zeker niet uit dat het vaker of juist minder vaak zal zijn. U merkt het, het kan bij mij nog alle kanten op.  In de praktijk is gebleken dat eens per twee maanden een betere richtlijn is...:) 
 
Ik moet u echter eerst waarschuwen. Dit eerste blog is saai. Heel saai zelfs. Ook geen humor? Nee. Nul. Ik kan haast niet anders dan dit eerste blog te gebruiken voor een inleiding in onze bedrijven en de totstandkoming van de huidige situatie. Doe ik dat niet dan voorzie ik (later) een behoorlijk onsamenhangend geheel en dan gaat u mij daar op aanspreken.  
 
Voor de mensen die mij niet kennen: ik ben Jeroen van der Kamp; een van de drie eigenaren van STUD Holding B.V.. Deze vennootschap is op haar beurt weer eigenaar van de bedrijven/merken Rent A Bob en E-Drivers. Naast mij wordt de directie gevormd door - voormalig rivaal - Patrick Noordermeer en gezamenlijk geven we leiding aan de twee prachtbedrijven. Het derde en laatste deel van de onderneming is eigendom van een stille vennoot. Omwille van zijn privacy zal ik hem verder slechts ‘Joost’ noemen.  

 
De hierboven omschreven aandelenverhouding is relatief nieuw en is een gevolg van de fusie die in 2014 heeft plaatsgevonden. En waarom gefuseerd vraagt u zich af?  

Ik moest wat nieuws hebben. Nieuwe energie. En een nieuw doel. Rent A Bob had zich relatief goed door de recessie heen geslagen maar na 2012 begon zelfs ónze clientèle wat meer op de kleintjes te letten. En dat was pijnlijk. Want na 10 jaar enorm hard gewerkt te hebben en minstens evenzoveel tegenslagen te hebben gehad was ik niet klaar voor een volgende tegenslag. En Rent A Bob ook niet. Het 'schouders eronder en oogkleppen op' methodiek heeft me veel gebracht, maar op een gegeven moment ben je er klaar mee. Er móest simpelweg iets veranderen.  
 
In de 10 jaar dat we met Rent A Bob bezig zijn geweest hebben we in ieder geval bekendheid opgebouwd en dat maakte dat ik in 2013 vrij gemakkelijk met investeerders aan tafel kwam die ook daadwerkelijk bereid waren te investeren in Rent A Bob. Helaas konden mijn toenmalige aandeelhouders niet verder gaan dan ze al hadden gedaan. Een van de partijen met wie ik sprak had veel ambitie en wilde Rent A Bob uitbouwen met een agressieve 'buy en build' strategie. Alhoewel de gesprekken uiteindelijk niet verliepen zoals ik had gehoopt brachten ze me wel bij mijn Rotterdamse collega BeterBOB (lees: gehate concurrent). Ik was immers erg benieuwd hoe het bij hen ging en hoe ze tegenover een overname stonden. En hadden zij ook last van stagnerende omzetten?  

Voor uw informatie: BeterBOB is ontsprongen uit E-Drivers, een privéchauffeursbedrijf dat inmiddels ruim 15 jaar bestaat.  
 
Mijn beperkt positieve gevoelens richting het Rotterdamse bedrijf vind zijn oorsprong in een mislukte poging tot samenwerken in 2007 en het kort daarop volledig kopiëren van feitelijk alles wat wij op dat moment deden en in de jaren erna zouden gaan doen. Het was dan ook niet gemakkelijk om de telefoon te pakken en ze op te bellen. Het kostte me uiteindelijk zelfs zo veel moeite dat ik maar een email heb verzonden.  

Vrij snel daarna stuurde Patrick een mail terug dat hij graag af wilde spreken. (Was ik dan de enige met een rancuneus gevoel?) En dus zou het gesprek er komen en wel op korte termijn, met dezelfde mannen als wie ik 6 jaar daarvoor had onderhandeld.  
 
Met enige verbazing meldde ik mijn vrouw die dag dat het gesprek bijzonder positief was verlopen... dat we dezelfde gedachten hadden over onze dienstverlening, dat we bereid waren om samen te werken en belangrijker, dat we allen vonden dat er iets móest veranderen. En van het ene gesprek kwam het andere, onszelf telkens comfortabeler voelend over onze gesprekspartners en de in de lucht hangende samenwerking. De energie stroomde weer een kant op die daarvoor geheel droog had gestaan. Kurkdroog. Het duurde dan ook niet lang voordat ik afscheid nam van de ‘buy en build investeerder’. Best een gok - gelet op de positie van het bedrijf - maar het voelde niet goed genoeg. De op handen zijnde fusie daarentegen gaf wél een goed gevoel.  

 
Uiteindelijk leidden de gesprekken tot de intentie om de bedrijven te laten fuseren. BeterBOB was kleiner dan Rent A Bob, maar Rent A Bob kreeg het niet voor elkaar om voldoende privéchauffeursopdrachten binnen te halen; iets dat bij E-Drivers dik in orde was. In het geheel gezien waren de bedrijven ongeveer even groot en dat maakt fuseren doorgaans aanzienlijk gemakkelijker. Afgezien van de vele kostenvoordelen die behaald konden worden zou het samensmelten van de diensten BeterBOB en Rent A Bob zorgen voor extra bedrijfsdrukte bij Rent A Bob die daarmee veel efficiënter kon draaien. En! Met E-Drivers had ik had eindelijk en in een keer een significant privéchauffeursbedrijf. Klinkt mooi toch?  
 
En zo was - en is - het ook. Inmiddels weten we dat fusies op vele manieren kunnen plaatsvinden. De een ingewikkelder dan de ander. En vaak ook duurder dan de ander. Wij wilden snel fuseren, optimaliseren en doorgaan. Om deze reden hebben wij genoegen genomen met de randvoorwaarden van de samenwerkingsovereenkomst en zijn we simpelweg bij elkaar ingetrokken. Levensgevaarlijk natuurlijk, maar we wisten wat we wilden en dit was noodzakelijk om daar te komen. En dan is zo’n stap die je jaren daarvoor als schier onmogelijk had gehouden tóch mogelijk.   
 
Problemen? Ja hoor, voldoende. Maar geen van allen groot genoeg om voor een écht probleem te zorgen. Inmiddels leven we exact een jaar na de fusie en zijn we toegekomen aan een nieuw hoofdstuk: het inzetten van de groei van onze bedrijven Rent A Bob en E-Drivers. We hebben te veel plannen en te weinig tijd om ze allemaal op korte termijn te realiseren, maar we zijn weer verliefd op onze bedrijven en de diensten die zij bieden. En dat is een geweldig vertrekpunt naar een mooie toekomst.  
 
Tot een volgend blog. 
 
Jeroen

Deel dit item