Komkommertijd

Komkommertijd

juli 2015 - Vakantie

 

D66. In dit geval de gate waar ik met mijn zoon zit te wachten. Het vertrek van ons vliegtuig is uitgesteld met een uur en het laat zich er naar uitzien dat het niet bij een uur gaat blijven. Voor de mensen die Schiphol wat minder vaak zien, gate D66 bevindt zich op ca. 4 km van de ingang van de vertrekhal. Niet normaal wat een eind.

Mooi moment om een nieuw blog te beginnen. Iets over wachttijd zou nu gepast zijn, maar vrij zinloos in verband met het vorige blog. Overigens klaagt niemand hier over de vertraging. Zal wat met het vooruitzicht te maken hebben... zoonlief klaagt eveneens niet, hetgeen grotendeels te danken is aan zijn tablet. (Het apparaat was ooit van mij, maar sinds de komst van zijn eigen mening wordt het begrip ‘eigendom’ geheel naar eigen inzicht gebruikt.)

 

Ik heb me voorgenomen deze vakantie te gebruiken om weinig te werken, veel te sporten en om veel te genieten van zon, vrouw en zoon. Het voornemen om weinig te werken heb ik overigens iedere vakantie, maar het bezig zijn met werk is een soort pop-up die zich slecht weg laat klikken. Mijn vrouw pakt de rol van Norton overigens zeer serieus en dikwijls succesvol op, maar zodra ze even niet oplet komt de pop-up naar boven. Waar kunnen we verbeteren? Hoe kunnen we verbeteren? Deze vragen blijven altijd actueel en vervelen ook nooit. Op het moment dat ze gaan vervelen dan is de tijd aangebroken om te stoppen met ondernemen. Zo simpel is het. Volgens mij.

 

De zomervakantie is een mooie periode om te ‘resetten’. Niet alleen qua rust en ontspanning, maar ook qua werk. Achterstallig werk wordt ingehaald, nieuwe plannen worden concreet of ten minste concreter gemaakt en we bereiden ons voor op de drukke periode vanaf september. Deze zomer voegen we daar een herindeling van onze huisvesting aan toe (de kantoren krijgen een nieuw interieur en de chauffeurs krijgen een betere ruimte die overdag gebruikt kan worden als lesruimte/klaslokaal) en zo is het deze zomer toch nog best druk-achtig. Op kantoor zullen ze het in ieder geval waarderen dat - aan het begin van de vakantie - zowel Patrick als ik op vakantie zijn. Lekker rustig.

 

augustus 2015 - enkele weken weer aan het werk

 

We zijn druk bezig met de app. Ook zijn we (Patrick en ik) inmiddels intern verhuisd en godzijdank begint het weer druk te worden. De zomervakantie is in die zin ieder jaar pure horror. De telefoon geeft enkele malen per dag een teken van leven en dat is voor een bedrijf dat leeft van reserveringen geen pretje. En natuurlijk gaat de telefoon ‘s avonds vaker, maar dan doen de centralisten hun werk.

 

De app-bouwers van Appronto zijn bij ons op kantoor aan het werk en ze maken knappe vorderingen. Ongelofelijk gaaf om dit soort mensen aan het werk te zien! Het reserveren van een chauffeur gaat straks enorm makkelijk voor u worden. In de app zal het overigens niet meer mogelijk zijn om een vast tijdstip te bespreken, maar kunt u een venster van 30 minuten aangeven waarbinnen u de chauffeur wilt hebben. Bijvoorbeeld tussen 23.00 uur en 23.30 uur. Dit geeft ons net even iets meer speelruimte om de dienstverlening efficiënt in te kunnen richten. Heeft u speciale wensen? Of wilt u toch echt uiterlijk om 23.10 opgehaald worden, dan kunt u natuurlijk altijd nog vanuit de app bellen met de centrale van Rent A Bob. Naast de voordelen voor u neemt de app ons ook werk uit handen. Ritten die voorheen via de website werden gereserveerd moesten volledig handmatig worden overgenomen in het reserveringssysteem van Rent A Bob. Het enige dat de centralist straks nog moet doen is een rit - die via de app wordt gereserveerd - goed te keuren waarna de rit direct in het systeem geplaatst wordt. Wanneer de centralist dan tijdens de avond een chauffeur aan de rit heeft toegewezen (en de chauffeur vertrekt naar uw ophaallocatie) dan krijgt u netjes een melding op uw telefoon. We kunnen niet wachten!

 

Operationeel

We hebben afscheid genomen van Soren. Een van de meest trouwe en loyale werknemers ooit. Zijn vertrek is een groot gemis voor het bedrijf maar we respecteren zijn besluit om na 8 jaar Rent A Bob een nieuwe uitdaging aan te gaan. En we gaan afscheid nemen van Rinse. Rinse is de Soren van E-Drivers. Ook daar zal het een groot gemis zijn en dus hebben we in de zomervakantie veel tijd besteed aan de herinrichting van de personele bezetting. Gelukkig hebben we in ons personeelsbestand enorm veel potentieel rondlopen en dus zijn we uiteindelijk geslaagd in een nieuwe bezetting die ons - naast het managen van alle reserveringen - meer ruimte geeft voor marketing. En daar worden we vrolijk van. Onze nieuwe medewerkers ga ik uiteraard nog aan u voorstellen.

 

Logo

Ik vind dat we meer volwassen geworden zijn in het afgelopen jaar. En ik heb het dan over ons merk. Om die reden hebben we ons logo in een nieuw jasje gestopt. Facebook is logischerwijs een goede plek om naar meningen te vragen. En die liegen er gelukkig niet om, want wij vinden ‘m geweldig. Nog niet gezien? Kijk even op https://www.facebook.com/RentABob

 

Ironman

Ten tijde van dit laatste schrijven zit ik in Budapest om deel te nemen aan de Ironman 70.3 Halve Triathlon. Ik heb er - ondanks een blessure aan mijn scheenbenen - hard voor getraind en ik hoop dat ik zal finishen. En het liefste in een acceptabele tijd. Maargoed... overleven is het belangrijkste. Ik ben immers geen 20 meer. :) Mocht de finish gehaald worden... zie Instagram en Twitter...

 

Tot snel!

 

Jeroen

 

Twitter en Instagram: jmvanderkamp

 

Update 25.08.2015. Wedstrijd overleefd, gefinished en ook nog in een acceptabele tijd. Erg blij mee.

 

Deel dit item